Contentskapande i realtid

Contentskapande i realtid

Att livestreama sitt spelande på plattformar såsom Twitch är ett fenomen som funnits ett ganska bra tag, men sedan en tid tillbaka är det inte bara datorspel som streamas på plattformar som denna. Det finns nu streams för allt från matlagning och träning, till streams där personen som streamar egentligen inte gör annat än bjuder in internet i sitt liv och låter främlingar se vad de gör, vilka de träffar och vad de pratar om. Ett exempel på detta kan vara streamaren Jakenbake på Twitch som streamar från sin rundresa i Asien.

Det som är den största skillnaden mellan en person som streamar när de spelar ett spel och en person som bjuder in till sin vardag, är kravet på contentskapande. En person som streamar sitt spelande har sitt content ganska klart från första början – de spelar sitt spel, berättar vad de gör och hur de tänker. En person som Jakenbake måste hela tiden i realtid producera sitt content och hålla det relevant, intressant och tilltalande för sin publik, annars blir denne av med sina tittare och är därmed ute ur leken.

Spaningen att “vi lever i en värld med snabb kommunikation” är sedan gammalt. Men i och med streamingplattformar och möjligheten att göra egentligen vilken typ av content som helst, ställs ytterligare krav på en snabbhet och proaktivitet för att hålla sig över vattenytan och behålla sitt existensberättigande. 

Att ständigt behöva ta i beaktande vad ens tittare uppskattar samt vad de inte uppskattar och sedan blixtsnabbt reagera på det ställer höga krav på contentproducenten, i det här fallet streamern.

Så, kanske kan det i framtiden bli så att streamers är de som mest effektivt förstår sin målgrupp, kan kommunicera med denna och producera content i realtid som inte bara konsumeras av målgruppen, utan också uppskattas så till den grad att de väljer att återkomma. Kanske är vi som arbetar med contentproduktion idag i riskzonen för att bli överflödiga, till förmån för framtidens producenter, som är vana att producera i realtid. Och inte som vi, alltid ta lite tid på oss innan vi släpper vårt innehåll..

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Britny