Ny nivå för AR

Ny nivå för AR

Ikea lanserade under hösten 2017 en app som hjälper dig att föreställa dig en möbel i ditt hem. Pokémon Go tog världen med storm under sommaren 2016, och hädanefter skulle ingen sommar bli sig lik. I alla fall inte om man ser till AR och dess utvecklingspotentiall.

Techjättar satsar nu stenhårt på AR-möjligheter – “glöm VR!”, säger dem. Magic Leap är företaget som tagit AR till nya höjder, och VR har nu fått sig en verklig konkurrent.
Magic Leap har utvecklat ett par AR-glasögon som inte bara handlar om att se och uppleva virtuell verklighet – utan den som iakttar befinner sig i sin egen värld, fast med påhittade föremål. Genom AR-glasögonen handlar det inte bara om hur man kan se föremålen – det handlar om hur de kan röras vid, flyttas eller interageras med. Dessa nya glasögon innefattar alltså augmented reality, likaså mixed reality.

Ett nyblivet skärmsamhälle är inte långt ifrån att förändras. Låt oss säga att vi i framtiden kan implementera denna teknik i vårt synfält – varför skulle vi då behöva våra smartphones?

Vi på Britny är fascinerade av detta tillskott inom AR och ser fram emot att få prova dessa AR-glasögon snarast. Vill du veta mer om hur du ni som företag kan omfamna ny teknik? Spana in Britny Tech Lab.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Britny